Integritetspolicy

Vi på Uppsala Trailercenter är måna om att respektera samt skydda din integritet och värnar om att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. I denna integritetspolicy förklarar vi när, varför och vilka personuppgifter vi hanterar samt hur vi använder dessa. I enlighet med EU-Allmänna Dataskyddsförordning (GDPR) redovisar vi denna information nedan. Vårt mål är att skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig som kund hos oss på Uppsala Trailercenter.

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

Ansvarig för personuppgiftsbehandlingen är Trailercenter i Uppsala AB (Uppsala Trailercenter), Skebogatan 2 B, 752 28  UPPSALA.

Har du frågor kring hur vi hanterar dina personuppgifter. För ytterligare information om personuppgiftshantering är du välkommen att kontakta oss.

Företaget innehar F-skattsedel
Orgnr. 556879-0082
E-post: dataskydd@trailercenter.se 

Vår webbplatsadress är: https://trailercenter.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

I denna personuppgiftspolicy redogörs närmare för vilka personuppgifter som behandlas av Uppsala Trailercenter, vad syftet är, din rätt till information om behandling av personuppgifter samt vårt ansvar i frågan.

Denna policy gäller för alla typer av personuppgifter som du har lämnat till oss vid registrering eller insamlats via vår hemsida, e-post, telefon eller vid annat tillfälle när du har varit i kontakt med företaget. Denna policy gäller även för användargenererade personuppgifter, dvs. sådana uppgifter som insamlats från dina besök och transaktioner med företagets olika kanaler och plattformar.

Vi behandlar dina personuppgifter för att du ska kunna erhålla faktura, få information, erbjudanden, registreringar samt använda vår digitala tjänster.

Det är också viktigt för dig att veta att vi aldrig skulle sälja dina personuppgifter till en tredje part.

Nyhetsbrev

Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev, är medlem på vår hemsida eller inhandlat en produkt är det möjligt att du erhåller e-post från oss innehållande information om företaget eller olika erbjudanden. För att skicka e-post använder vi dom uppgifter vi har erhållit från er i samband med anmälan till nyhetsbrevet.

Vår hemsida använder mail sending service. Denna tjänst ger oss möjligheten att se hur många av våra kunder som öppnar och läser sin e-post. Vi använder enbart denna information för att förbättra innehållet i våra nyhetsbrev och för att tillgodose våra användare en trevlig upplevelse med att vara kund hos Uppsala Trailercenter.

Ingen annan information än din e-postadress används för nyhetsbrevet och du kan när som helst att avsluta via en länk som finns i utskicket.

Kontaktformulär

Vårt kontaktformulär fyller den funktionen att de användare eller besökare som vill komma i kontakt med oss via hemsidan men inte har e-post installerat på sin enhet, kan istället använda formuläret. I formuläret anger du namn, telefon, e-post och ditt meddelande. Vi sparar uppgifter från kontaktformulär en viss tid för kundtjänständamål, men används inte för marknadsföring.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Vi använder oss inbäddat innehåll av olika tjänster på denna hemsida (exempelvis videoklipp, bokningssystem och finanslösningar). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll.

Cookie-filer

Cookies är små textfiler som din webbläsare sparar på hårddisken. När du besöker våra webbsidor lagras olika typer av data lokalt på din enhet via din webbläsare. Sådana ”lokalt lagrade data” kan användas för att anpassa innehållet och funktionerna i tjänsterna och därmed göra ditt besök bättre organiserat och mer meningsfullt för dig.

Permanent Cookies är vad det låter som, en cookie som lagras på din dator. Det innebär att cookien sparar information som exempelvis sådant som du lägger i din varukorg, vilket underlättar så att du inte ska behöva fylla i sådant på nytt när du besöker hemsidan nästa gång. Om du inte vill ha några cookies kan du ändra inställningarna för detta i din webbläsare.

Läs mer om vår Cookie Policy »

Externa länkar

I de fall länkar till externa webbsidor från tredje part förekommer så omfattas de inte av denna policy. Uppsala Trailercenter tar inget ansvar för innehållet på de hemsidor som länkas till och från trailercenter.se. Om du följer en länk till en sådan webbplats eller utnyttjar en tjänst från en tredje part är det viktigt att du läser och godkänner deras integritetspolicyer innan du lämnar ut några personuppgifter till dem.

Vilka vi delar dina data med

Uppsala Trailercenter kan komma att dela dina personuppgifter med andra organisationer, företag eller myndigheter inom ramen för de behandlingar vi gör.

Dina personuppgifter kan komma att delas med följande kategorier av mottagare:

  • IT-tjänsteleverantörer (exempelvis för bokning- och kassasystem, support, lagring och kundserviceärenden) och leverantörer för garantibevis samt eventuella reklamationer.
  • Kreditupplysningsföretag och Inkassobolag
  • Banker (för hantering av in- och utbetalningar)
  • Företag som tillhandahåller betalningslösningar
  • Postombud och leverantörer av digitala kommunikationstjänster
  • Försäkringsbolag
Hur länge vi behåller era uppgifter

För att kunna fullgöra företagets rättsliga förpliktelser enligt lagkrav, domstol eller myndighetsbeslut hanterar och lagrar vi nödvändiga personuppgifter och relaterad information och utredningar om kunden och ärendet (t.ex. vid utredningar av misstänkt brott eller bedrägeri) och andra lagar och föreskrifter (t.ex. Banklagen, Bokföringslagen) som reglerar företagets hantering och lagringskrav av personuppgifter (t.ex. kvitton eller fakturor).

Vi behandlar och lagrar dina personuppgifter och kommunikation relaterade till ditt ärende så länge du är kund hos oss samt en period av 36 månader från tidpunkten ditt kundkonto har blivit inaktiv. Vissa handlingar, om så stipuleras i en annan förordning eller svensk lag, kan komma att sparas längre tid än det som angivits ovan. Som t.ex. kvitton och fakturor behöver sparas minst 7 år efter bokföringsåret.

För användare som registrerar sig på vår hemsida sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina egna personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Dina rättigheter

Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade och kan i vissa fall be oss att radera dina personuppgifter. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa ändamål, garantier och registreringar.

Du har rätt att få felaktiga personuppgifter om dig själv rättade. När du upptäcker att det finns fel i den information vi har registrerat om dig, kan du korrigera dina uppgifter själv genom att logga in på mina sidor eller kontakta oss per e-post för att få dina uppgifter rättade.

Hur vi skyddar din information

Vi är måna om att information om dig inte sprids till obehöriga och jobbar därför kontinuerligt med säkerhet. Vi har vidtagit ett flertal brandväggar, använder dom senaste uppdateringarna samt hela vår webbplats har ett så kallat SSL-certifikat.

Ett SSL-certifikat är en typ av elektronisk legitimation, ungefär på samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass, så kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat.

Genom en webbläsare kan en sorts legitimationskontroll av certifikatet göras för att se vem som innehar det. SSL-certifikat används för att kunna säkra en server, till exempel en webbserver eller en mailserver. För att kunna ta emot kortbetalningar på en webbplats är det obligatoriskt att inneha ett SSL-certifikat. Vad som kännetecknar detta certifikat är det lilla hänglåset som visas i webbläsarens URL samt bokstäverna framför domännamnet HTTPS där även S:et indikerar detta.

Sammanfattningsvis innebär ett SSL-certifikat krypterad trafik mellan server och besökare.

Inhämtande av personuppgifter från annan än dig

Uppsala Trailercenter använder sig av automatiserat beslutsfattande lösningar om du som kund t.ex. vill köpa någon produkt via en finanslösning som vi erbjuder via Svea Ekonomi på hemsidan eller i fysisk butik.

I samband med att vi erbjuder dig en kredit inhämtas kreditupplysningsinformation från kreditupplysningsföretag.

Ändring av denna integritetspolicy

Denna integritetspolicy ersätter tidigare versioner. Uppsala Trailercenter kan från tid till annan göra ändringar i integritetspolicyn. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig på Uppsala Trailercenter Integritetspolicy.

 

Version: 2018.1
Ändring: 2018.05.21

Ta del av våra köp och leveransvillkor.