Historien bakom Variant

Grunden för vad vi idag känner som släpvarumärket Variant, började med en briljant affärsidé. Det var grundaren Niels Buhl som den 1 juni 1975 skapade varumärket Variant för produktion av små hobbytrailers. Allt startade i en liten verkstad på Niels Buhl bakgård. I början av 1977 anställdes broder Jens Buhl och blev dessutom delägare året efter. Under de första åren var sortimentet för Variant enbart inriktad på mindre hobbyvagnar för privat bruk. Detta har idag utvecklats till att omfatta ett brett sortiment inom hobbytrailers, maskinsläp, båttrailers, skåpsläp och mycket mer.

Företaget genom åren varit lokaliserat på flera olika adresser i Vejleområdet. Det startade i Høgsholt, flyttade senare till Løsning, därefter till Højen och sedan till Vinding.

Företaget lokaliserade sig 1996 på sin nuvarande adress på Godthåbsvej i Vejle. Anledningen till byte av lokaler grundade sig i ren och skär växtvärk. Idag är alla aktiviteter samlade på en adress under samma tak. Detta förenklar och stärker hela organisationen, vilket gör vägen från beslut till handling mycket kort. Produktionen på fabriken i Vejle består idag i huvudsak av montagearbete. Det finns fortfarande en liten intern råmaterialbearbetning i form av egen svetsning och järnhall.

Specialiserade underleverantörer nyttjas i stigande grad till de enskilda komponenterna. Detta innebär att produktutveckling och produktionsförbättring kan baseras på både internt och externt know-how.

Bröderna Niels och Jens Bühl driver företaget fram till 1 januari 2006 då Niels Buhl väljer att gå i pension. Företaget fortsätter av Jens Buhl, och hans son Andreas Buhl ansluter sig till ledningen. Under 2012 övertog Andreas Buhl ledningen över företaget. Variant är Danmark största danskägda släpvagnstillverkare.

Kvalitetssläp sedan 1975

  • Över 40 års erfarenhet av utveckling och produktion av kvalitetssläp kännetecknar Variants släpvagnar.
  • Variant A/S har sedan starten 1975 levererat kvalitetssläp till både yrkesmässiga och privata kunder.
  • Produktionen av Variant sker på fabriken i Danmark.
  • Innovation och kunskap säkerställer att produkterna alltid är i spetsen för utvecklingen.
  • Variant producerar ett brett sortiment av släp som helt säkert täcker varje behov.
  • Över 450.000 sålda släp garanterar vår kvalitet, säkerhet och komfort.

 

Till butiken »